Friday, March 6, 2009

Puisi Indah Pagi Jumaat

"Orang di utara bilang Gunung itu indah,aku diam...
Orang di selatan bilang Laut itu indah,aku diam...
Orang di timur bilang Bintang itu indah,aku diam...
Orang di barat bilang Permata itu indah,aku diam...
Orang di utara,selatan,timur dan barat diam bila aku bilang kamu yang indah..."
Andai sahaja puisi ini suami saya yang titip di pagi Jumaat, sayalah isteri paling bahagia...
Sayangnya suami bukan orang sastera, dia orang elektrik...dan dia benci bangat nonton sinetron Intan

6 comments:

AnDeH said...

Yang indah walau sedikit pasti dikenang .. kerana walau minyak setitis, andai dicampak ke lautan luas pasti akan timbul jua...

-Andeh-

aniisma said...

Waduh, puitis sungguh kata-katamu pak andeh..dan memang ada benarnya...

Rafiq said...

mmg cukup indah puisi tu... saya pasti kalau pagi2 uncle sham yg ucap kat puan, mesti puan cuti keja... hehehe

Anonymous said...

Ani,
Tak sangka ani ni, seorang yang bercakap bertemankan bulan dan bintang. Ceh! Puitis sungguh!

Refreshing la, sesekali bermadah mcm tu.

Kalau menulis di blog adalah terapi minda buat ani, bagi yong pulak, tentulah baking dan cooking. Ke KL nanti, mesti bagi tau cepat2 tau. Yong hutang cupcakes dengan Ani...

imm said...

Salam Kak Ani,

Eh2 beberapa hari tak datang menjenguk, dah tertinggal beberapa entri.

Imm rasa nak buat cara dari satu buku yg imm baca, tiap pagi mesti titipkan nota utk suami dan isteri. Cewah! Jadi nanti bila imm bersuami, tiap hari dia ingat pada imm, sebab perlu menulis nota pagi2. haha.

aniisma said...

Assalamualaikum

Rafiq, kalau dia boleh ucap pun hanya melalui handphone. Buat apa saya nak ambik cuti? hehe...Lainlah kalau hari Sabtu dan Ahad..dan saya memang bercuti pada dua hari tersebut...jimat cuti tahunan.

Yong, terbayang2 keindahan cupcakes yong. Ani pun suka baking and cooking, 'kemas'ing je malas...
u owe me cupcakes....hohoho

Imm, sesekali kak ani mesej suami, 'bang i luv u' atau 'i miss u' dan dia akan balas luv n miss u too. Tapi taklah tiap2 hari. Tapi cara yang imm sebut tu boleh difikirkan...bila nak ehem ehem?